Malzemeler
- 4 adet salatalık
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yıkadığımız salatalıkları kabuğunu soymadan ince ince dilimleyelim. Mümkün olduğunca ince olsun.
- 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip, kasıkla tuzu tamamen yedirelim.
- Bir süzgecin içine koyup, altına kap ile bekletelim suyu aksın. (1-2saat)
- Bir kaba iki yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber, limon suyu, nar eksisi, isot, pul biber, rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştıralım.
- Suyu süzülen salatalıkları ekleyip, karıştıralım ve servis edelim deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder