25 Temmuz 2022 Pazartesi

Fırında Sebzeli Schnitzel Tarifi

 

Malzemeler

  • 3-4 adet tavuk göğsü (İnce dilimliyoruz 7-8 adet schnitzel elde edebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı,1 tatlı kaşığı kekik
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

İç harcı için;

  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 10-12 adet mantar
  • 200 gram ıspanak (1 dolu yemek tabağı kadar)
  • 10 adet chery domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tozbiber
  • Kekik
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Biraz su
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini yoğurt, zeytinyağı ve baharatlarla birlikte karıştırıp, üzeri kapalı şekilde yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Tavada biraz zeytinyağı ile tavuk etlerini arkalı önlü biraz pişirin ve borcuma alın.
  • Ardından aynı tavaya soğan ve biberleri koyup kavurun. Sarımsakları da ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Daha sonra mantarları ekleyip, 2-3 dk pişirin ve azar azar ıspanakları da ilave edin.
  • Nişastayı yarım çay bardağı suyla eritin ve tavaya dökün.
  • En son baharatları ve domatesleri de ekleyip, kısık ateşte 5 dk pişirin.
  • Harcı tavukların üzerine paylaştırın ve üzerine kaşar peyniri serpin.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişirin. Afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder