27 Temmuz 2022 Çarşamba

Sarıyer Böreği (Baklavalık Yufkadan) Tarifi

 



Malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka

İçi için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük baş soğan
  • 1 paket kuru üzüm
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz, karabiber

Sosu için;

  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak içi hazırlayın. Kıymayı tavaya alıp üzerine sıvı yağı ekleyip kavurun.
  • Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • 5 dakika sıcak suda beklettiğiniz kuş üzümünü, dolmalık fıstığı, karabiber, tuz ve kesme şekeride ekleyip dolmalık fıstıkların hafif rengi değişene kadar kavurun.
  • Ardından sosu için tereyağını eritin.
  • İçine sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Baklavalık yufkalardan bir adet alıp üzerine sostan bir fırça yardımı ile sürün.
  • 5 kat bu şekilde yufkaları soslayın (diğer yufkaların üzerine bir bez örtün, yufkalar çok ince olduğu için kuruma yapabiliyor).
  • 5. Kat yufkaya sos sürmeyin.
  • Hazırladığınız iç harcı uzun olan tarafına yerleştirip rulo şeklinde sarıp u şekli verin.
  • Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın.
  • Toplam 4 adet u şeklinde böreğiniz olacak.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serip börekleri üzerine yerleştirin.
  • Kalan sosuda yufkaların üzerine sürüp 190 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan yufkaların üzerine ilk sıcağı çıkınca bir bez örtüp 10 dakika dinlendirin.
  • Soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder