Malzemeler
- 20 adet baklavalık yufka
İçi için;
- 200 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük baş soğan
- 1 paket kuru üzüm
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 adet kesme şeker
- Tuz, karabiber
Sosu için;
- 100 gram tereyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak içi hazırlayın. Kıymayı tavaya alıp üzerine sıvı yağı ekleyip kavurun.
- Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
- 5 dakika sıcak suda beklettiğiniz kuş üzümünü, dolmalık fıstığı, karabiber, tuz ve kesme şekeride ekleyip dolmalık fıstıkların hafif rengi değişene kadar kavurun.
- Ardından sosu için tereyağını eritin.
- İçine sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
- Baklavalık yufkalardan bir adet alıp üzerine sostan bir fırça yardımı ile sürün.
- 5 kat bu şekilde yufkaları soslayın (diğer yufkaların üzerine bir bez örtün, yufkalar çok ince olduğu için kuruma yapabiliyor).
- 5. Kat yufkaya sos sürmeyin.
- Hazırladığınız iç harcı uzun olan tarafına yerleştirip rulo şeklinde sarıp u şekli verin.
- Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın.
- Toplam 4 adet u şeklinde böreğiniz olacak.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip börekleri üzerine yerleştirin.
- Kalan sosuda yufkaların üzerine sürüp 190 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan yufkaların üzerine ilk sıcağı çıkınca bir bez örtüp 10 dakika dinlendirin.
- Soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder