27 Temmuz 2022 Çarşamba

Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 350 gram kuru patlıcan
  • 200 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet orta boy soğan
  • 4 adet orta boy domates
  • 1 baş sarımsak
  • 200 gram arpacık soğan
  • 4 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı kırmızıbiber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 limon

    Nasıl Yapılır?

  • Ön hazırlık: *kullanılacak olan nohut 1 gece önceden ıslatılır ve yemeğin yapılacağı gün kullanılmak üzere haşlanır.
  • Yemeğin yapılacağı gün kuru patlıcanlar kaynamakta olan suya atılır ve yumuşayana kadar haşlanır.
  • Yapılışı kıyma ısıtılmış tencerede kavrulur suyunu çekince zeytinyağı ve tereyağı eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
  • Kavrulan kıymaya ince ince kıyılmış soğan eklenir ve soğanlar pembeleştikten sonra rendelenmiş domates eklenerek bir miktar daha kavurma işlemine devam edilir.
  • Kavrulan karışıma salça, toz kırmızıbiber, haşlanan patlıcanlar, nohutlar eklenir ve patlıcanların üzerini kaplayacak kadar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
  • Kaynayan yemeğin içine arpacık soğan ve sarımsaklar da eklenir.
  • Yemek kıvam almaya başlayınca, yemeği ocaktan almadan 10 dakika önce, limon suyu eklenerek pişirme işlemi tamamlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder