Malzemeler
- 350 gram kuru patlıcan
- 200 gram kıyma
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet orta boy soğan
- 4 adet orta boy domates
- 1 baş sarımsak
- 200 gram arpacık soğan
- 4 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı kırmızıbiber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 limon
Nasıl Yapılır?
- Ön hazırlık: *kullanılacak olan nohut 1 gece önceden ıslatılır ve yemeğin yapılacağı gün kullanılmak üzere haşlanır.
- Yemeğin yapılacağı gün kuru patlıcanlar kaynamakta olan suya atılır ve yumuşayana kadar haşlanır.
- Yapılışı kıyma ısıtılmış tencerede kavrulur suyunu çekince zeytinyağı ve tereyağı eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
- Kavrulan kıymaya ince ince kıyılmış soğan eklenir ve soğanlar pembeleştikten sonra rendelenmiş domates eklenerek bir miktar daha kavurma işlemine devam edilir.
- Kavrulan karışıma salça, toz kırmızıbiber, haşlanan patlıcanlar, nohutlar eklenir ve patlıcanların üzerini kaplayacak kadar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan yemeğin içine arpacık soğan ve sarımsaklar da eklenir.
- Yemek kıvam almaya başlayınca, yemeği ocaktan almadan 10 dakika önce, limon suyu eklenerek pişirme işlemi tamamlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder