24 Temmuz 2022 Pazar

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • Yarım çay bardağı haşlanmış mısır
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (küçük boy)
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Zeytin yağında şehriyeleri kavurup üzerine bulguru ekleyin ve 1-2 dk daha kavurun.
  • Üzerine mısır, bezelye,tuz ve suyu ilave edin.
  • Pilav suyunu çekene kadar pişirin tamamen suyunu çekince tereyağını ekleyip karıştırıp altını kapatın .
  • 20 dk dinlendirin ve servis edin afiyet olsun 💐🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder