Malzemeler
- 1 kg dana ciğeri
- 4 adet patates
- 1 adet kırmızı soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
- Ardından soğanı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım ve elimizle şöyle bir karıştıralım.
- Ocağa aldığımız sıvı yağı kızdıralım ve patateslerimizi altın sarısı renk alana kadar bol sıvı yağda ara ara karıştırarak kızartalım.
- Kızaran patateslerimizi kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım. Kalan patatesleri de aynı şekilde kızartalım.
- Ciğerimizin zarını soyduktan sonra küp küp doğrayarak tel süzgece alalım ve kanının süzülmesini sağlayalım. Ciğer yıkanmadığı için kanını bu şekilde temizlemeniz yeterli gelecektir.
- Genişçe bir tabağa un alalım, ciğerlerimizi içerisine alarak güzelce karıştıralım.
- Unun fazlasını elimizle silkeledikten sonra kızgın sıvı yağda karıştırarak 3 dakika pişirelim.
- Kızaran ciğerleri de kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
- Genişçe bir karıştırma kabına ciğerlerimizi aktaralım. Üzerine kızarttığımız patatesi, doğradığımız kırmızı soğanları ve ince ince kıydığımız yarım demet maydanozu da ekleyelim.
- Kimyon, toz kırmızı biber, pul biber ve sumak ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
- Son olarak tuzunu ilave edelim ve son kez karıştırdıktan sonra Arnavut ciğerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder