24 Temmuz 2022 Pazar

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

 

Malzemeler

  • 1 kg dana ciğeri
  • 4 adet patates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Ardından soğanı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım ve elimizle şöyle bir karıştıralım.
  • Ocağa aldığımız sıvı yağı kızdıralım ve patateslerimizi altın sarısı renk alana kadar bol sıvı yağda ara ara karıştırarak kızartalım.
  • Kızaran patateslerimizi kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım. Kalan patatesleri de aynı şekilde kızartalım.
  • Ciğerimizin zarını soyduktan sonra küp küp doğrayarak tel süzgece alalım ve kanının süzülmesini sağlayalım. Ciğer yıkanmadığı için kanını bu şekilde temizlemeniz yeterli gelecektir.
  • Genişçe bir tabağa un alalım, ciğerlerimizi içerisine alarak güzelce karıştıralım.
  • Unun fazlasını elimizle silkeledikten sonra kızgın sıvı yağda karıştırarak 3 dakika pişirelim.
  • Kızaran ciğerleri de kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
  • Genişçe bir karıştırma kabına ciğerlerimizi aktaralım. Üzerine kızarttığımız patatesi, doğradığımız kırmızı soğanları ve ince ince kıydığımız yarım demet maydanozu da ekleyelim.
  • Kimyon, toz kırmızı biber, pul biber ve sumak ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Son olarak tuzunu ilave edelim ve son kez karıştırdıktan sonra Arnavut ciğerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder