10 Temmuz 2022 Pazar

Şehzade Kebabı (Kurban Bayramı İçin Kaydedin) Tarifi

 

Şehzade Kebabı (Kurban Bayramı İçin Kaydedin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 4 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı et suyu

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber

    Şehzade Kebabı (Kurban Bayramı İçin Kaydedin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak etlerimiz eğer kuş başı değilse doğrayalım.
  • Düdüklüye yada tencereye alalım üzerine 1 litre kadar su ekleyelim ve etimizi haşlayalım.
  • Etimiz haşlanırken patlıcanlarımızı küp küp doğrayalım. Eğer acısı çıksın isterseniz yarım saat kadar tuzlu suda bekletelim. Ben bu aşamayı hiç yapmıyorum.
  • Tavamıza yeterince sıvı yağ alıp patlıcanları kızartıyoruz. Mutfak kağıtı serili bir tabağa alıyoruz kızaranları.
  • Ayrı bir tencereye tereyağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanları alıyoruz ve kavuruyoruz.
  • Daha sonra doğradığımız biber, kapya ve sarımsakları da ekliyoruz onlarıda kavuruyoruz.
  • Baharatları ekliyoruz tabiki damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  • En son haşlanmış etlerimizi suyunudan eklemeden soğan karışımımıza ekliyoruz.
  • 3-4 dakika etleride içinde soteleyerek ocaktan alıyoruz. Büyük yuvarlak borcamımızı alıyoruz.
  • Alt kata biraz tuzladığımız patlıcanları ekleyelim.
  • Üstüne etimizi güzelce yayalım.
  • Soğanlı eti yaptığımız tavaya salçamızı ekliyoruz ve daha sıcak et suyundan süzerek 2 bardak ilave ediyoruz
  • . Biraz tuz ekleyebilirsiniz salçanıza bağlı ben eklemedim.
  • Salçalı suyumuzu güzelce karıştıralım salça ezilsin.
  • Etimizin üzerine salçalı sosumuzu dökelim.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Daha sonra üzerini ıslatılmış fırın kağıdı ile kapatıyoruz güzelce ve 200 derecelik fırına yaklaşık 40 dakika gönderiyoruz. Fırından fırına değişebilir tabiki.
  • Yanına da pilav eeee daha ne olsun. Tam ekmek banmalık bir tarif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder