10 Temmuz 2022 Pazar

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi

 



Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 750gr julyen kesilmiş tavuk göğsü
  • 400 gr mantar
  • 2-3 küçük kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • 1 kutu krema
  • 1 tatlı kaşığı toz köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

    Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hazırlamış olduğumuz malzemelerden önce soğanları tavada yağ ile pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Üzerine yüksek ateşte tavukları ekleyelim ve beyazlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Suyunu salıp çekmeye başladığında mantarları ekleyelim.
  • Mantar sularını saldığında kapağı kapatıp orta ateşte çekmesini bekleyelim.
  • Suyu çeken yemeğimizde kremayı ekleyip karıştırıp az kaynayana kadar bekleyelim.
  • Krema kaynanaya başladığında kısıp baharatları ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  • Eğer az sulu olmasını isterseniz hafif krema çektiğinde kapatıp yemeğe hazır olmuştur.
  • Fazla soslu sevmeyenler çekene kadar bekleyebilir. Makarna ya da pilav ile birlikte süper uyumlu :).Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder