Malzemeler
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 kabak
- 1 kırmızı kapya biber
- 1 tutam ince doğranmış maydanoz
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber
Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri soyup yıkayarak küçük küçük doğruyoruz.
- Pişirme tenceresine yağları alıp havucu birkaç dakika kavuruyoruz.
- Patates, kabak ve biberi de sırasıyla ekleyerek her seferinde birkaç dakika kavuruyoruz.
- En son mısır ve tuzu ilave edip sıcak su ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısarak orta dereceli ateşte yaklaşık 15 dakika sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Süt, maydanoz ve karabiberi ekleyip 5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Dinlenen çorbamızı sıcak servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder