Malzemeler
- 6 yufka
İçi İçin;
- 350g beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosu için karıştırma kabına un, sirke ve sıvı yağı alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Böreklerimizi sarmak için tezgaha serdiğimiz 1 adet yufkanın üzerine sosumuzdan birkaç kaşık gezdirerek dökelim.
- Sosu fırça yardımıyla sürerek yufkanın her yerine gelmesini sağlayalım.
- 2. yufkayı da sos sürdüğümüz yufkanın üzerine dikkatli bir şekilde yerleştirelim. Yine sosumuzdan bir kaç kaşık gezdirerek dökelim.
- Fırça ile sürerek yufkanın her yerine gelmesini sağlayalım.
- Ardından yufkamızı önce 4 eşit parçaya keselim. Her bir parçayı da ikiye keserek toplamda 8 adet üçgen yufka elde edelim.
- Her bir parçaya peynirle ince kıyılmış maydanozu karıştırarak hazırladığımız iç harcından yerleştirelim ve sigara böreği sarar gibi ne çok sıkı ne de çok gevşek olmayacak şekilde saralım. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım.
- Sarma işlemini bitirdikten sonra böreklerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerlerine yumurta sarısını her yerine gelecek şekilde sürelim.
- Son olarak üzerlerine susam ve çörek otu karışımından serpelim.
- Böreklerimizi önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
- Sirkeli çıtır böreklerimiz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder