Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (180 gram)
- 1 çay bardağı süt (100 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (85 ml)
- 1,5 su bardağından biraz fazla un (200 gram)
- 1 paket kabartma tozu (10 gram)
- 1 paket vanilya (5 gram)
Sosu için:
- 1 su bardağından biraz eksik şeker (150 gram)
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
- 1 paket kremşanti (75 gram)
- 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
- Bıçakla dilimlenmiş ya da rendelenmiş 50 gram kadar çikolata
Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurtayı ve şekeri beyazlaşıp krema kıvamına gelinceye kadar ortalama 4 dk çırpalım.
- Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek kısaca karıştıralım.
- Geri kalan un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim.
- Kuru malzemeleri ekleyince karışım homojen hale gelinceye kadar kısa süre karıştıralım.
- Kek harcını içini yağladığımız kare borcama alalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25 dk kadar pişirelim.
- Sosu için şekeri, suyu, sütü ve kakaoyu küçük bir tencereye alarak karıştıralım.
- Sürekli karıştırarak pişmeye bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca bir taşım kaynasın ardından ocaktan alarak ılımaya bırakalım.
- Kekimiz pişince fırından alarak 5 dk kadar dinlendirelim.
- Ardından üzerine şiş ya da pipet ile delikler açalım.
- Hazırladığımız ve hala ılık olan sosu kekin üzerine dağıtalım.
- Bu şekilde oda sıcaklığında soğumaya bırakabiliriz.
- 1 paket kremşanti ve 1 su bardağı soğuk sütü kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Soğuyan kekin üzerine kremşantiyi dağıtalım ve bu şekilde buzdolabına kaldırarak en az 2 saat dinlendirelim.
- Servis etmeden önce üzerini bıçakla dilimlediğim çikolatayla süsledim.
- Dilerseniz çikolata sos da ekleyebilirsiniz.
- Ardından dilimleyerek servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder