1 Temmuz 2022 Cuma

Susuz Çıtır Çıtır Sapsarı Biber Turşusu (7 Günde Yemeye Hazır) Tarifi

 

Susuz Çıtır Çıtır Sapsarı Biber Turşusu (7 Günde Yemeye Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıl biber
  • Her şişe için yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Her şişe için yarım çay bardağı sirke
  • Her şişe için 1 çay kaşığı şeker
  • Her şişe için 1 tatlı kaşığı salamura tuzu
  • Her şişe için 3 küçük dilim limon
  • 1 baş sarımsak
  • 3 tane pet şişe

    Susuz Çıtır Çıtır Sapsarı Biber Turşusu (7 Günde Yemeye Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberler yıkanır ve kurulanır. Sap kısımları kesilerek 3-4 parçaya bölünür.
  • Sarımsak 2-3 parçaya bölünür.
  • Şişelere önce biber sonra 2-3 diş sarımsak tekrar biber tekrar sarımsak ve biberle doldurulur en üste sarımsak ve limon bırakılır.
  • 4 şişeler sallanır ve yan yatırılır 1 dakika ileri geri sallanır.
  • Bu işlem günde 5-6 defa tekrarlanır.
  • 1 hafta boyunca aynı işlem her gün uygulanır. (isterseniz şişeleri sallamak yerine ayak altında bir yere bırakarak gidip gelip tekmeleye bilirsiniz).
  • 5. 1 hafta sonra turşu yemeye hazır.
  • Yiyeceğiniz zaman şişeyi keserek cam kavanoza doldurun.
  • İsterseniz hepsini kesip cam kavanozlara doldurarak buz dolabında 1 yıl saklayın.
  • İsterseniz de pet şişeyi hiç açmadan serin karanlık bir ortamda yine bir yıl saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder