Malzemeler
- 700 gram tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tuz (tavuğu haşlarken)
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 5 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ceviz
Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü bir kaç parçaya ayıralım. Ardından uygun bir tencereye alalım.
- Üzerine tuz ve bolca su ilave ederek tavuklarımızı haşlayalım. Tavuğumuz haşlanırken üzerinde oluşan köpükleri biriktikçe ara temizleyelim.
- Haşladığımız tavuk etlerini suyun içerisinden alalım.
- Soğuduktan sonra tavuk etlerini ince ince didikleyelim.
- Ardından derince bir kaba süzme yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsak, tuz ve ince çekilmiş ceviz alarak çırpıcı ile karıştıralım.
- Hazırladığımız yoğurtlu karışıma didiklediğimiz tavuk etlerini ilave ederek karıştıralım.
- Daha sonra hazırladığımız mezeyi servis tabağına alarak yaydıralım.
- Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip cevizle süsledikten sonra mezemiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder