27 Temmuz 2022 Çarşamba

Aside Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Şerbeti için

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Nasıl Yapılır?

  • Su ve bir fiske tuz helva yapılacak tencerede kaynatılır.
  • Kaynayan sudan yarım su bardağından biraz fazlası ayrılır.
  • Kalan suya yavaş yavaş un eklenerek sürekli karıştırılır. Hamur elde edilir.
  • Elde edilen hamura ayrılan sudan azar azar dökerek hamur pişirilir bu işlem su bitene kadar 5-6 kez devam etmelidir.
  • Su bittikten sonra 4 yemek kaşığı tereyağından yarım yemek kaşığı alınır hamura eklenerek hamur pişirilmeye devam edilir. Bu işlem 6 kez tekrar eder.
  • Elde edilen helvanın piştiğini anlamak için hamura kaşığı hızlıca vurunca hamur kesiliyor ise helva pişmiş demektir.
  • Şerbeti için yapılış şeker ile su kaynatılır. Şerbet yoğun bir kıvam alınca 1 yemek kaşığı tereyağı kızartılarak şerbete eklenir.
  • Hazır olan şerbet ocaktan alınır alınmaz asidenin ortasına dökülür.
  • Şekil: : pişen helva yuvarlak tepsiye alınır
  • Orta kısmına, havuz formu verilerek hazırlanan şerbet helvanın ortasına hazırlanan havuza dökülür. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder