Taze Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg taze bezelye (500 gr iç)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 4 su bardağı sıcak su (800 ml)
Taze Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bezelyemizi kabuklarından ayıralım ve güzelce yıkayalım.
- Soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Patatesin ve havucun da kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım.
- Tencerenin içerisine sıvı yağı alalım ve üzerine soğanları ekleyerek kavurmaya başlayalım.
- Soğanların rengi döndükten sonra üzerine doğradığımız sarımsağı ekleyelim, bir kaç tur çevirelim.
- Ardından kıymayı ekleyelim ve kavruluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Kavrulduktan sonra üzerine salçaları ilave edelim ve 1-2 dakika kavuralım.
- Daha sonra doğradığımız patates, havuç ve bezelyeleri ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Son olarak kimyon, tuz ve pul biberi de ekleyerek karıştıralım.
- Sıcak suyu ilave edip şöyle bir karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını aralıklı kapatalım ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Sebzelerimiz yumuşadıktan sonra kıymalı taze bezelye yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder