15 Temmuz 2022 Cuma

Tepsi Kebabı Tarifi

 

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Domates, sivri biber

    Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymamızı yoğurma kabına alıyoruz.
  • İçine sebzelerin hepsini rondodan geçirip ekliyoruz;.
  • Baharatlarını ilave ediyoruz yoğuruyoruz, pişireceğimiz tepsinin üstüne çok az salça sürüyoruz.
  • Üzerine kıymalı harcımızı yerleştiriyoruz bastırarak eşit bir şekilde düzeltiyoruz. Dilim şeklinde bıçak yardımıyla kesiyoruz,.
  • Kenarlarına domates ve sivri biber dilimleyerek diziyoruz.
  • Sosu için malzemeleri bir kabın içine alıp karıştırıyoruz.
  • Tepsinin üzerine döküyoruz, ıslak fırın kağıdı kapatarak 200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz (25-30 dk kadar ). Deneyeceklere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder