15 Temmuz 2022 Cuma

Buğdaylı Süzme Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Buğdaylı Süzme Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 dolu kase süzme yoğurt
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 küçük fincan sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı nane
  • 2 tatlı kaşığı tuz

    Buğdaylı Süzme Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Buğdayı bir gece önce ıslatıp bekletiniz.
  • Ertesi gün şişen buğdayları güzelce yıkayıp haşlayınız.
  • Haşlanan buğdayları süzüp soğuması için bekleyiniz.
  • Bu sırada derin bir tencere de un,su ve yoğurdu alıp güzelce karıştırın.
  • Daha sonra içersinde buğdayla yumurtayı ekleyiniz.
  • Harcımızı güzelce karıştırıp ocağa alınız.
  • Kaynayıncaya kadar güzelce karıştırın.
  • Fokurdamaya başladığında karıştırmayı bırakın.
  • Çorbamız piştiğinden kenara alın.
  • Bu sırada bir tava da nane ve yağı güzelce kızdırın.
  • Çorbanın ilk sıcaklığı çıkınca tuzu ilave edin.
  • Hazır olan nane sosumuzu da çorbanızın üzerine dökün.Bir iki tur karıştırın.
  • İsterseniz ılık isterseniz soğuk olarak tüketebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder