9 Temmuz 2022 Cumartesi

Tiriliçe Tarifi

 

Tiriliçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Şerbeti için;

  • 1 litre + 2 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 + yarım kutu kremaKaramel için;
    • 12 yemek kaşığı toz şeker
    • 25 gram tereyağı veya margarin
    • 1 + yarım kutu krema

      Tiriliçe Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle şerbeti hazırlayalım dolapta soğuması gerekiyor. Şerbet için tüm malzemeyi derin bir kapta blender ile 4 5 dakika karıştıralım. Hazırlanan şerbetin üzerini kapatıp dolaba kaldıralım.
    • Ardından karameli hazırlayalım. Kıvamı koyulaşması için kekten önce yapılması gerekiyor. Şekeri tavaya alalım ve en küçük gözde kısık ateşte karıştırarak eritelim.
    • Eriyen şekere yağı ilave edelim karıştıralım. Ardından kremayıda ilave edip, karıştırıp, altını kapatalım. KremayI tamamen yedirme işlemini altı kapalı iken yapalım karameli çok fazla ocakta tutup tadını acılaştırmayalım.
    • Son olarak keki hazırlayalım. Derin bir kapta yumurta şekeri güzelce çırpalım ve yağını ilave edelim. Ardından un kabartma tozu vanilinide ekleyip karıştıralım.
    • Üzerine sıcak suyunu ekleyelim güzelce karıştıralım. Büyük boy dikdörtgen borcama yağ sürüp kek harcımızı dökelim. 170 derecede yaklaşık 25 30 dakika pişirelim (Herkesin fırını farklı zamanda pişirebilir takip edelim)
    • Kek piştikten sonra çatal veya kürdan ile delikler açalım dilimleyelim.
    • Şerbetin üzerindeki köpüğü ayıralım ve kekin üzerine dökelim. Şerbetini çeken kekin üzerine karameli de ilave edip, dilediğimiz gibi süsleyelim. En az 3-4 saat dolapta bekledikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder