Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 1 paket pınar krema
- 1 litre ılık süt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 4 kaşık granül kahve
Kreması için;
- 2 bardak süt (500 ml)
- Yarım bardaktan az fazla şeker
- 3 kaşık un
- 1 yumurta sarısı
- 3 kaşık labne
- 2 paket vanilya
- Kakao
Tiriliçe Tiramisu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker 7-8 dk çırpılır. Daha sonra su, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir, çırpmaya devam edilir.
- Yağlanmış dikdörtgen büyük boy borcama kek harcı dökülür üzeri düzeltilir. 170°c ısınmış fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.
- Şerbeti için tüm malzeme blenderden geçirilir (varsa köpüğü alınır)buz dolabına kaldırılır.
- Pişen kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra (yaklaşık 5-6 dk) kürdan yardımıyla delikler açılır ve şerbet gezdirilir.
- Krema için süt, şeker, yumurta sarısı ve un ocağa alınır karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir, daha sonra ocaktan alınıp üzeri streç film ile kapatılıp soğumaya alınır.
- Soğuyunca vanilyalar ve labne eklenip mikserle bir kaç dakika karıştırılır. Ilımış olan keke gezdirilir buz dolabında 1 gece dinlendirilir. Üzerine kakao elendikten sonra servis edilir
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder