19 Temmuz 2022 Salı

Tiriliçe Tiramisu Pasta Tarifi

 

Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 1 paket pınar krema
  • 1 litre ılık süt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 4 kaşık granül kahve

Kreması için;

  • 2 bardak süt (500 ml)
  • Yarım bardaktan az fazla şeker
  • 3 kaşık un
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 kaşık labne
  • 2 paket vanilya
  • Üzeri için;

    • Kakao

      Tiriliçe Tiramisu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Yumurta ve şeker 7-8 dk çırpılır. Daha sonra su, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir, çırpmaya devam edilir.
    • Yağlanmış dikdörtgen büyük boy borcama kek harcı dökülür üzeri düzeltilir. 170°c ısınmış fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.
    • Şerbeti için tüm malzeme blenderden geçirilir (varsa köpüğü alınır)buz dolabına kaldırılır.
    • Pişen kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra (yaklaşık 5-6 dk) kürdan yardımıyla delikler açılır ve şerbet gezdirilir.
    • Krema için süt, şeker, yumurta sarısı ve un ocağa alınır karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir, daha sonra ocaktan alınıp üzeri streç film ile kapatılıp soğumaya alınır.
    • Soğuyunca vanilyalar ve labne eklenip mikserle bir kaç dakika karıştırılır. Ilımış olan keke gezdirilir buz dolabında 1 gece dinlendirilir. Üzerine kakao elendikten sonra servis edilir 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder