19 Temmuz 2022 Salı

Mısırunlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi

 

Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı kavrulmuş mısır unu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • Beyaz peynir

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısına gelen tereyağına, sıvı yağ, yoğurt, tuz ve şeker eklenip kaşık ile karıştırılır.
  • Mısır unu ve kabartma tozu eklenip tekrar karıştırılır.
  • Kontrollü bir şekilde un ilavesi yaparak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
  • İstenilen büyüklükte bezelere ayrılır.
  • Her bir beze avuç içimizde biraz açılır. Beyaz peynir koyulur ve oval şekil verilen poğaçalar yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atalım.
  • Son olarak susum da serpilir ve 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika üzerleri güzelce kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder