Vişneli Beyaz Çikolatalı Kup (Yazın Favori Tatlısı Geldi Deftere Kaydedin) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır buğday farketmez)
- 1 paket vanilya
- 80 gram beyaz çikolata parçası
- 1 kutu sıvı krema veya 1 paket toz krem şanti (tercihim krema oldu )Ara katına :
- Kakaolu bisküvi
Vişne sosu için
- 250 gram vişne
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
Vişneli Beyaz Çikolatalı Kup (Yazın Favori Tatlısı Geldi Deftere Kaydedin) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için. Tencereye vanilya ,beyaz çikolata ve krema hariç diğer malzemeleri alıp koyulaşana denk karıştırıp pişirelim.
- Pişen muhallebiye önce beyaz çikolatayı ekleyip eriyene denk karıştıralım.
- Ardından vanilya eklenir.
- Muhallebi ılıdıktan sonra sıvı kremayı yada (toz şantiyi) ilave edelim mikserle 2-3 dakika karıştıralım muhallebi hazır.
- Vişne sosu için: taze yada dondurulmuş vişne olabilir ben dondurulmuş kullandım çekirdeklerini çıkardım.
- Tencereye alıp üzerine şekeri ve nişastayı su ile açıp inceltip sonra tencereye ekledim hepsini karıştırarak koyulaşana denk pişirdim soğuması için kenara aldım.
- Kuplara önce muhallebi ekledim.
- Arasına rondodan çektiğim kakaolu bisküvi koydum. Kaşıkla düzeltip çok hafif bir şekilde çay bardağıyla bastırdım.
- Ardından tekrar muhallebi ekledim isteyen aynı işlemi kuşlar dolana denk yapabilir ben tek ortasına kullandım bisküvileri.
- En son olarak üzerine soğuttuğum vişne soslarını paylaştırdım.
- Dolaba kaldırdım.
- Dinlenip soğuması için için 5-6 saat bekletip servise krem santi ile süsleyerek tatlılarımız hazırdır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder