Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 gr bitter çikolata
- 150 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 25 adet vişne
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle vişnelerin çekirdeklerini çıkartalım. Ben bu aşamada çengelli iğne ile çıkarttım ancak dilerseniz pipetle ya da farklı bir yöntemle de çıkartabilirsiniz.
- Tavaya tereyağı ya da margarini alalım, kısık ateşte eritelim.
- Üzerine çikolatayı ekleyerek ocağı kapatalım ve bir kaşıkla karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım.
- Brownie için karıştırma kabında yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Soğuyan tereyağlı çikolatayı yumurtaların üzerine ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Un ve vanilyayı da ekleyerek son kez çırpalım.
- Pişirme kağıdını tezgaha alalım. Üzerine kullanacağımız fırın kabını yerleştirerek pişirme kağıdından fazlalıkları keselim.
- Pişirme kağıdını fırın kabının içerisine yerleştirelim, üzerine brownie harcımızı boşaltarak yayalım.
- Vişneleri aralıklı olacak şekilde üzerine yerleştirelim.
- Browniemizi önceden ısıttığımız 160°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen ve üzeri çatlamaya başlayan brownieyi fırından alarak dinlenmesi için telin üzerine yerleştirelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder