22 Temmuz 2022 Cuma

Vişneli Çikolatalı Brownie Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gr bitter çikolata
  • 150 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 25 adet vişne

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle vişnelerin çekirdeklerini çıkartalım. Ben bu aşamada çengelli iğne ile çıkarttım ancak dilerseniz pipetle ya da farklı bir yöntemle de çıkartabilirsiniz.
  • Tavaya tereyağı ya da margarini alalım, kısık ateşte eritelim.
  • Üzerine çikolatayı ekleyerek ocağı kapatalım ve bir kaşıkla karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım.
  • Brownie için karıştırma kabında yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Soğuyan tereyağlı çikolatayı yumurtaların üzerine ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Un ve vanilyayı da ekleyerek son kez çırpalım.
  • Pişirme kağıdını tezgaha alalım. Üzerine kullanacağımız fırın kabını yerleştirerek pişirme kağıdından fazlalıkları keselim.
  • Pişirme kağıdını fırın kabının içerisine yerleştirelim, üzerine brownie harcımızı boşaltarak yayalım.
  • Vişneleri aralıklı olacak şekilde üzerine yerleştirelim.
  • Browniemizi önceden ısıttığımız 160°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen ve üzeri çatlamaya başlayan brownieyi fırından alarak dinlenmesi için telin üzerine yerleştirelim.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder