22 Temmuz 2022 Cuma

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Malzemeler

  • 100 gram tereyağı ya da margarin ( oda ısısında yumuşamış)
  • 2-3 diş rende ya da dövülmüş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı tuz ( baharatları siz tercihinize göre azaltıp arttırabilirsiniz)
  •  Ekmeklerin üstüne kaşar rendesi, izmir tulumu v. S. (Miktar peynir çeşidi tercihe kalmış.)
  •  8 dilim ekmek tost ekmeği, sandviç ekmeği ya da normal ekmek tercihinize kalmış. Ben ev de sandviç ekmeği vardı onu kullandım. . şahsi fikrim en güzeli kare tost ekmeğin de oluyor. :)))) ama hep söylediğim gibi tercihler size kalmış. .

    Nasıl Yapılır?

  • 100 gram oda ısısında yumuşamış margarin ya da tereyağı, mayonezi, sıvı yağı, baharatları, tuzu, rende ya da dövülmüş sarımsağı, maydanozları derin bir kase de iyice homojen bir karışım olana kadar harmanlayın, karıştırın. İyice karışsınlar.
  • Ekmeklerinizi kesin, dilimleyin üstlerine bolca hazırladığınız karışımı sürün paylaştırın. .
  • İstediğiniz kadar kaşar peynirini rendeleyin ya da istediğiniz her hangi bir peyniri rendeleyin ufalayın.
  • Şimdi peynirleri de ekmeklerin üstlerine düzgünce yanlarına sarkıtmama ya çalışarak paylaştırın.
  • 180 derecelik ısınmış fırın da 15-20 dakika pişirin. Ben genel de ızgara bölümünün de üstleri kızarana kadar pişiriyorum. Fırınınızın ızgarası yoksa verdiğim ısı da verdiğim dakika da pişirebilirsiniz.
  • Süre, ayar pişirme şekli size kalmış nasıl isterseniz öyle pişirin. İsterseniz ekmeklerin üstüne kaşarları koyduktan sonra sucuk da ekleyebilirsiniz. Ya da ekmeklere sadece yağlı  karışımı sürüp (kaşar eklemeden) sade olarak da pişirebilirsiniz. Ben her 3 şekil de de görün diye ekmekleri oldukça yakından da resimledim.
  • Pişirirken peynirleri çok çok kurutmayın ve bu ekmekleri lütfen sıcak olarak tüketmeye özen gösterin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder