16 Temmuz 2022 Cumartesi

Yumuşacık Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi

 



Yumuşacık Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilyaşekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 3 adet elma
  • 1 çimdik tarçın
  • 1 avuç dövülmüş fındık

    Yumuşacık Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce derin bir kapta şeker, sıvı yağ ve yoğurdumuzu karıştırıyoruz ve bu karışımımızdan bir su bardağı kenara ayırıp buzdolabında kekimiz pişene kadar bekletiyoruz.
  • Kalan karışımıza yumurta, vanilya şekeri ve kabartma tozumuzuda ilave edip, karıştırıyoruz ve son olarak unumuzu ilave ediyoruz.
  • Yağlanmış borcama veya kek kalıbımıza kek hamurumuzu döküyoruz. Elmalarımızı dilimleyip, diziyoruz ve bir çimdik tarçınımızla dövülmüş fındığımızı serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü olarak yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  • Kekimizi fırından çıkarıp ilk sıcağı gittikten sonra üzerine buzdolabında beklettiğimiz sosumuzu döküyoruz. Biraz dinlendirip, servis yapıyoruz. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder