Yumuşacık Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilyaşekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 3 adet elma
- 1 çimdik tarçın
- 1 avuç dövülmüş fındık
Yumuşacık Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce derin bir kapta şeker, sıvı yağ ve yoğurdumuzu karıştırıyoruz ve bu karışımımızdan bir su bardağı kenara ayırıp buzdolabında kekimiz pişene kadar bekletiyoruz.
- Kalan karışımıza yumurta, vanilya şekeri ve kabartma tozumuzuda ilave edip, karıştırıyoruz ve son olarak unumuzu ilave ediyoruz.
- Yağlanmış borcama veya kek kalıbımıza kek hamurumuzu döküyoruz. Elmalarımızı dilimleyip, diziyoruz ve bir çimdik tarçınımızla dövülmüş fındığımızı serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü olarak yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
- Kekimizi fırından çıkarıp ilk sıcağı gittikten sonra üzerine buzdolabında beklettiğimiz sosumuzu döküyoruz. Biraz dinlendirip, servis yapıyoruz. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder