Kilis Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 700-750 gram kemiksiz kuzu kaburga kıyma(tek çekim)
- 1 küçük boy kuru soğan
- 1’er adet küçük boy kırmızı ve yeşil biber
- Tuz, karabiber, acı kırmızı toz biber
Alt malzemesi için;
- Patlıcan (yaz mevsimi)
- Patates (kış mevsimi)
Üst süslemesi için;
- Kuru soğan
- Domates
- Acı kırmızı ve yeşil biber
Kilis Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Et, sebze ve baharatları tezgaha alın ve zırhlayın.
- Hazır kıyma kullanacak olanlar iki şekilde yapabilirsiniz. Birincisi mutfak robotundan sebzeyi çektikten sonra biraz suyunu sıkıp baharatlarıyla kıymaya ekleyin.
- İkincisi bıçakla doğrayacaksanız zırhlarmış gibi çok küçük parçalar halinde kıydıktan sonra baharatlarıyla kıymaya ekleyin. Kıymayı bir dakika yoğurun.
- Tepsinin altına yerleştireceğiniz sebzeyi ince ince dilimleyin ve tava/tepsi altına yerleştirin.
- Sebzelerin dağılmaması için kıymayı önce buzdolabı poşeti veya streç üzerinde biraz incelterek tepsiye alın. Tepsiye aldıktan sonra elinizle tepsinin her yerini kapatacak yarım santimlik ince tabaka halinde yayın.
- Bu kıymayı yayma kısmı çok önemli her yeri eşit kalınlıkta ve ince olmalı. Yuvarlak tepsi ise kıymayı bir kesici ile 8’e, dikdörtgen tepsi ise göz kararı avuç içi kadar kareler şeklinde kesip şekil verin.
- Üzerine elma dilim şeklinde doğranmış soğan ve domatesleri kenarlarına sırasıyla dizin.
- Kesikler attığınız aralara ise dilimlenmiş biberleri dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında küçük tepsiler 20-25 dakika, büyük fırın tepsileri ise takribi 30-35 dakika fırınlayın.
- Fırında pişirme süresi etinizin inceliğine ve tepsinin büyüklüğüne göre değişiklik gösterir bunun için kontrol ederek pişirmenizde yarar var. Kilis tava piştikten sonra sıcağıyla tırnak pide ve buz gibi ayranla birlikte servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder