28 Temmuz 2022 Perşembe

Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 5 su bardağına yakın un (kontrollü eklenecek)

Bezeleri açmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurumuzu mayalama işlemi ile başlıyoruz. Uygun bir kaba maya,şeker,ılık su ve sütü ekleyip,karıştırıp 5 dakika kadar bekliyoruz.
  • Ardından un hariç diğer malzemeleri ekleyip,karıştırıyoruz.
  • Üzerine unu kontrollü ekleyip,ele yapışan bir kıvam elde ediyoruz ve üzerini kapatıp,yarım saat 45 dakika mayalandırıyoruz.
  • Süre sonunda hamurun havasını alıp,bir iki tur yoğurup,bezelere ayırıyoruz.
  • Bezelerimizi tek tek sıvı yağ ile açıp,istediğimiz sekli veriyoruz. Dilerseniz içerisine iç harçda koyabilirsiniz.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsimize aralıklı dizip,üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpiyoruz.
  • 5 dakika kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyip,200 derece fırında yarım saate yakın pişiriyoruz. (fırından fırına değişebilir,kontrollü pişirelim. ).
  • Yumuşacık poğaçalarımızı fırından alıp,üzerine su serpip,temiz bir örtü örtüp dinlendiriyoruz.
  • Poğaçalarımız servise hazır, afiyet olsun ! :).
  • Bu ölçülerle ve yaptığım beze boyutu ile 16 adet poğaça elde ettim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder