Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 5 su bardağına yakın un (kontrollü eklenecek)
Bezeleri açmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için ;
- Yumurta sarısı
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu mayalama işlemi ile başlıyoruz. Uygun bir kaba maya,şeker,ılık su ve sütü ekleyip,karıştırıp 5 dakika kadar bekliyoruz.
- Ardından un hariç diğer malzemeleri ekleyip,karıştırıyoruz.
- Üzerine unu kontrollü ekleyip,ele yapışan bir kıvam elde ediyoruz ve üzerini kapatıp,yarım saat 45 dakika mayalandırıyoruz.
- Süre sonunda hamurun havasını alıp,bir iki tur yoğurup,bezelere ayırıyoruz.
- Bezelerimizi tek tek sıvı yağ ile açıp,istediğimiz sekli veriyoruz. Dilerseniz içerisine iç harçda koyabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsimize aralıklı dizip,üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpiyoruz.
- 5 dakika kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyip,200 derece fırında yarım saate yakın pişiriyoruz. (fırından fırına değişebilir,kontrollü pişirelim. ).
- Yumuşacık poğaçalarımızı fırından alıp,üzerine su serpip,temiz bir örtü örtüp dinlendiriyoruz.
- Poğaçalarımız servise hazır, afiyet olsun ! :).
Bu ölçülerle ve yaptığım beze boyutu ile 16 adet poğaça elde ettim :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder