29 Temmuz 2022 Cuma

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 50 gr tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 kutu konserve mısır (220 gr)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak su (600 ml)

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alalım.
  • Tereyağı eridikten sonra yemeklik doğranmış kuru soğan, doğranmış biberi ekleyerek biraz kavuralım.
  • Üzerine arpa şehriyeyi ekleyerek karıştıralım ve kavuralım.
  • Haşlanmış nohutu da ekleyerek karıştıralım.
  • Konserve mısır ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Sıcak suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, pişmeye bırakalım.
  • Suyunu çeken ve pişen arpa şehriye pilavımızın altını kapatalım, kapağın altına kağıt havlu yerleştirerek demlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen arpa şehriye pilavımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder