Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 50 gr tereyağı
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 kutu konserve mısır (220 gr)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su (600 ml)
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alalım.
- Tereyağı eridikten sonra yemeklik doğranmış kuru soğan, doğranmış biberi ekleyerek biraz kavuralım.
- Üzerine arpa şehriyeyi ekleyerek karıştıralım ve kavuralım.
- Haşlanmış nohutu da ekleyerek karıştıralım.
- Konserve mısır ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Sıcak suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, pişmeye bırakalım.
- Suyunu çeken ve pişen arpa şehriye pilavımızın altını kapatalım, kapağın altına kağıt havlu yerleştirerek demlenmeye bırakalım.
- Dinlenen arpa şehriye pilavımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder