Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı un (sade hamura ekleniyor)
Nasıl Yapılır?
- Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın.
- Daha sonra süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin ve bildiğimiz kek hamurunu oluşturun.
- Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin.
- Diğer sade hamuru da un ekleyerek tekrar çırpın.
- Yaklaşık 24 cm. çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına yaklaşık 1 kepçe kadar sade hamurdan dökün
- Fazla bekletmeden hemen bir kepçe de kakaolu hamurdan sade hamurun ortasına dökün. Kek harcı bitene kadar devam edin. Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Aşağıda aşama aşama resimler eklenmiştir oradan inceleyebilirsiniz.
- Hazır olan keki önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Pişen keki fırından alarak soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığına gelen keki kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis edin. Dilimlendiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor…
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder