11 Temmuz 2022 Pazartesi

Zebra Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı un (sade hamura ekleniyor)

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın.
  • Daha sonra süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin ve bildiğimiz kek hamurunu oluşturun.
  • Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin.
  • Diğer sade hamuru da un ekleyerek tekrar çırpın.
  • Yaklaşık 24 cm. çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına yaklaşık 1 kepçe kadar sade hamurdan dökün
  • Fazla bekletmeden hemen bir kepçe de kakaolu hamurdan sade hamurun ortasına dökün. Kek harcı bitene kadar devam edin. Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Aşağıda aşama aşama resimler eklenmiştir oradan inceleyebilirsiniz.
  • Hazır olan keki önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Pişen keki fırından alarak soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığına gelen keki kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis edin. Dilimlendiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor…
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder