Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı un (sade hamura ekleniyor)
Nasıl Yapılır?
- Zebra kek yapımı için öncelikle yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpalım.
- Daha sonra süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim ve bildiğimiz kek hamurunu hazırlayalım.
- Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölelim ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyelim.
- Diğer sade hamura da un ekleyerek tekrar çırpalım.
- Yaklaşık 24 cm. çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına yaklaşık 1 kepçe kadar sade hamurdan boşaltalım.
- Fazla bekletmeden hemen bir kepçe de kakaolu hamurdan sade hamurun ortasına dökelim. Kek harcı bitene kadar bu şekilde devam edelim. Bu işlemi yaparken ara vermeyelim. Aşağıda aşama aşama resimler ekledim oradan inceleyebilirsiniz.
- Hazır olan keki önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişirelim.
- Pişen keki fırından alarak soğumaya bırakalım.
- Oda sıcaklığına gelen keki kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis edelim. Dilimlendiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder