Malzemeler
- 600 gram labne
- 2 yumurta
- 1 paket sıvı krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 kaşık nişasta (Buğday ya da mısır farketmez)
- 1 kaşık un
- 1 paket vanilya
- 1 paket orman meyveli sos
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır?
- İlk önce bisküvileri rondodan geçirip, tereyağını ekleyip, bir güzel yedirin daha sonra yağlı kağıt serilmiş 26 cm kelepçeli kalıba ufalanmış bisküvileri koyup bastırarak düzeltin. Ceheesecake’nin tabanı hazır bu şekilde buzdolabına koyup dinlendirin.
- Daha sonra krema için krema ve labneyi bir kaba alın mikserle bir kaç dk çırpın. Şekeri ekleyin ve sonra teker teker yumurtaları kırıp hafifçe karıştırın.
- Un, nişasta, vanilya ekleyip tekrar kaşıkla azıcık karıştırın. Önceden hazırladığınız ceheesecake tabanını dolaptan çıkarın hazırladığınız karışımı üzerine dökün.
- 170 derece fırına verin üzerinin çarpmaması için yanına bir kap su koymayı unutmayın. Üzeri çok az pembeleşene kadar pişirin. Ortası hafif sallanacak kıvamda olacak.
- Fırından hemen çıkartmayın kapağını hafif aralayıp soğumasını bekleyin çatlamaması için. Diğer yandan sosunu hazırlayıp soğumaya bırakın (Tarif ambalajın arkasında yazıyor ona göre hazırlarsınız)
- Soğuk ceheesecake’nin üzerine soğuk sosu döküp düzeltin. Kırmızı meyvelerle süsleyebilirsiniz. Buz dolabında bir kaç saat dinlendikten sonra servise hazır
Üzeri için;
Tabanı için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder