25 Temmuz 2022 Pazartesi

Zeytin Yağlı Yeşil Fasulye Dizmesi Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 kilo yeşil fasulye
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak

️Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı dolusu salça (biber domates karışık kullandım)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber (Silme)
  • 1 çay kaşığı toz biber (Silme)
  • 1 çay kaşığı karabiber biber (Silme)
  • 1 /2 çay bardağı zeytinyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeler yıkanır suyu süzülür.
  • Bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan kesilir ve tekrar ikiye kesilir.
  • Uzun olmalı ortadan ikiye kesmeniz yeterli👍.
  • Domates ve soğanlar küp küp doğranır.
  • Sarımsaklar ince ince doğranır.
  • Tencereye önce soğanlar serpilir.
  • Üzerine fasulyeler resimdeki gibi dizilir tencere ortası boş kalacak.
  • Üzerine domates gezdirilir.
  • Sosu için; derin bir kase içinde tüm sos malzemeleri karıştırılır ve fasulye üzerine yavaşça gezdirilir.
  • Tencere kapağı kapatılır kaynamaya başlayınca kısık orta ateş arasında ağır ağır pişirilir.
  • Eğer fasulyeniz geç pişerse azar azar yarım çay bardağı kadar su eklenebilir ama fazla eklemeyin bu tarif fazla suyu sevmez.
  • Hafif ılık yada soğuk servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😊🌷.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder