Malzemeler
- 1 kilo yeşil fasulye
- 1 adet büyük boy domates
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
️Sosu için;
- 1 yemek kaşığı dolusu salça (biber domates karışık kullandım)
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kırmızı biber (Silme)
- 1 çay kaşığı toz biber (Silme)
- 1 çay kaşığı karabiber biber (Silme)
- 1 /2 çay bardağı zeytinyağ
Nasıl Yapılır?
- Fasulyeler yıkanır suyu süzülür.
- Bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan kesilir ve tekrar ikiye kesilir.
- Uzun olmalı ortadan ikiye kesmeniz yeterli👍.
- Domates ve soğanlar küp küp doğranır.
- Sarımsaklar ince ince doğranır.
- Tencereye önce soğanlar serpilir.
- Üzerine fasulyeler resimdeki gibi dizilir tencere ortası boş kalacak.
- Üzerine domates gezdirilir.
- Sosu için; derin bir kase içinde tüm sos malzemeleri karıştırılır ve fasulye üzerine yavaşça gezdirilir.
- Tencere kapağı kapatılır kaynamaya başlayınca kısık orta ateş arasında ağır ağır pişirilir.
- Eğer fasulyeniz geç pişerse azar azar yarım çay bardağı kadar su eklenebilir ama fazla eklemeyin bu tarif fazla suyu sevmez.
- Hafif ılık yada soğuk servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😊🌷.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder