Malzemeler
Tavuk için;
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 adet kapya biber
- 1 kutu krema
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket penne makarna
- 1 kutu krema
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
- Kıvırcık
- Havuç
- Şeker domates
Nasıl Yapılır?
- Makarnaları haşlamak için tencereye su, tuz ve sıvı yağı koyun. Kaynayınca makarnaları atın ve haşlamaya bırakın.
- Bir tavaya doğradığınız tavuk göğsünü koyun.
- Üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyin ve suyu çekene kadar pişirin.
- Ardından sıvı yağı ve kapya biberi üzerine atıp karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Altını kapamadan 5 dakika önce krema ve baharatları üzerine koyup karıştırın, biraz kremasını çektirin ve altını kapatın.
- Makarna haşlandıktan sonra tencereye alın ve altını kapayın.
- Üzerine krema ve baharatları ekleyerek karıştırın.
- Salata malzemelerini doğrayıp, yan yana ya da ayrı tabaklarda servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Makarnası için;
Makarnayı haşlamak için;
Salatası için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder