Malzemeler
- 2 adet orta boy kemer patlıcanı
- 1 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak (10-15 diş kadar)
- 2-3 tane çarliston biber
- 1 adet orta boy kapya biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yeteri kadar tuz salçanın tuzu kontrol edilir, salçamız tuzsuz ise, bir çay kaşığı kadar tuz yeterli olur
Zevkinize göre
- 1 adet yeşil acı biber ya da 1 çay kaşığı pul biber yeterli olur
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlarımız alacalı soyulur bir yemek kaşığı tuz derince bir kaba su doldurularak eritilir.
- Patlıcanlar jülyen doğranarak içerisinde bekletilir.
- Diğer tarafta biberlerimiz güzelce yıkanır jülyen doğranır.
- Kuru soğanımız piyazlık doğranır domateslerimizin kabukları soyularak küp küp doğranır.
- Bir baş sarımsağımız güzelce ayıklanır kabukları soyulur tenceremiz tavaya alınır.
- Altı yakılır tencerenin dibi yağlanacak kadar zeytinyağı dökülür doğradığımız soğanlarımız bir iki tur yağda çevirilir.
- Sonra biberlerimiz tenceremize alınır onlar da 1-2 ttur çevrilir domateslerimiz ilave edilir biraz yumuşayınca salçamız ilave edilir sarımsaklarımız kırmızı toz biberimiz karıştırılır.
- Tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanlarımızı duru suyla yıkayıp elimizde sıkıp suyunu süzüp tenceremizin içerisine alıyoruz karıştırıyoruz kapağını kapatıp bir 5 dakika patlıcanların suyunu vermesini bekliyoruz.
- Daha sonra bir çay bardağı suyumuzu 5 yemek kaşığı zeytinyağımızı şekerimizi sirkemizi ilave edip tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
- Kaynamaya başladığında tenceremize en kısık ateşe alıyoruz.
- Patlıcanlarımız iyice yumuşayana kadar 15-20 dakika pişiriyoruz.
- Ocağın altını kapattıktan sonra 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı daha gezdiriyoruz.
- Tenceremizin kapağını aralık bırakıp 5-10 dakika dinlendiriyoruz.
- Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz afiyet olsun 💙
Not;Bu yemeğe acı çok yakışıyor arzu ederseniz bir tane yeşil acı biber ya da sonradan baharatlarla beraber bir çay kaşığı acı pul biber ilave edip pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder