Malzemeler
- 250 gr. haşlanmış tiftiklenmiş tavuk göğsü
- 1 su bardağından bir bardak eksik tel şehriye
- 6 su bardağı haşladığınız tavuk suyu
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı silme toz nane
- Tuz
Terbiyesi için;
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsünü bir miktar tuz atıp haşlayın (Suyunu çorbada kullanacağız) haşlanan tavuk göğsünü tiftikleyerek kenarda bekletin.
- Ayrı bir kapta terbiye malzemelerini yoğurt ve unu pürüzsüz olacak şekilde çırpın ve kenarda onu da bekletin.
- Çorbayı pişireceğiniz tencerenin içine tavuk suyunu alın (Çorba suyunda azalma olursa sıcak su ilave edebilirsiniz) çorba suyu kaynayınca içine sarımsağı ve tel şehriyeyi ilave edin şehriyeler pişene kadar kaynatın.
- Kaynayan çorbadan bir, iki kepçe terbiyeye ilave edip ılıştırın ılıştırın ki yoğurdunuz kesilmesin daha sonra terbiyeyi çorbanıza ilave edin ve kaynamaya bırakın.
- Kıvam alan çorbanıza haşlanmış tiftiklenmiş tavuk göğsünü ilave edin bir taşım kaynadıktan sonra kuru naneyi ekleyip bir tur karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Çorbayı limonlu içerseniz daha da lezzetli olduğunu göreceksiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder