27 Temmuz 2022 Çarşamba

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gr. haşlanmış tiftiklenmiş tavuk göğsü
  • 1 su bardağından bir bardak eksik tel şehriye
  • 6 su bardağı haşladığınız tavuk suyu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı silme toz nane
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk göğsünü bir miktar tuz atıp haşlayın (Suyunu çorbada kullanacağız) haşlanan tavuk göğsünü tiftikleyerek kenarda bekletin.
  • Ayrı bir kapta terbiye malzemelerini yoğurt ve unu pürüzsüz olacak şekilde çırpın ve kenarda onu da bekletin.
  • Çorbayı pişireceğiniz tencerenin içine tavuk suyunu alın (Çorba suyunda azalma olursa sıcak su ilave edebilirsiniz) çorba suyu kaynayınca içine sarımsağı ve tel şehriyeyi ilave edin şehriyeler pişene kadar kaynatın.
  • Kaynayan çorbadan bir, iki kepçe terbiyeye ilave edip ılıştırın ılıştırın ki yoğurdunuz kesilmesin daha sonra terbiyeyi çorbanıza ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  • Kıvam alan çorbanıza haşlanmış tiftiklenmiş tavuk göğsünü ilave edin bir taşım kaynadıktan sonra kuru naneyi ekleyip bir tur karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
  • Çorbayı limonlu içerseniz daha da lezzetli olduğunu göreceksiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder