Malzemeler
- 7 yemek kaşığı sıvı yağ (Isıtılacak)
- 3 yemek kaşığı un
- 2.5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 4 adet yumurta sarısı
- 4 adet yumurta akı
- 1 tutam tuz
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
Arası için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 poşet kremşanti
Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağ ocağa alınıp 1-2 dk ısıtılır. Genişçe bir karıştırma kabına alınır. Üzerine toz şeker ve su eklenip mikser ile çırpılır.
- Sonrasında kakao eklenir çırpmaya devam edilir. Un, vanilya ve kabartma tozu eklenip çırpılır.Daha sonra sarıları ve akları ayrılmış olan yumurta sarıları teker teker olacak şekilde eklenir tek tek çırpılır.
- Diğer bir kapta yumurta beyazları ve 1 tutam tuz çırpılarak köpürtülür. (yumurta beyazlarına sarılar kaçmamış olacak✔️ birde kapta ya da çırpıcıda ıslaklık olmayacak✔️)
- üzerine 3-4 defada olacak şekilde pudra şekeri eklenerek 3-4 dakika çırpılmaya devam edilir. Kremşanti kıvamı alana kadar çırpılır.
- Hazırlanan beze karışımı diğer karışıma 3-4 defa da olacak şekilde eklenerek yavaş yavaş alttan üste spatula ile karıştırarak yedirilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışım boşaltılıp üzeri düzeltilir. Bir kaç defa zemine vurularak hava kabarcıkları çıkartılır.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dk pişirilir. Ayrı bir kapta kremşanti ve süt çırpılarak hazırlanır kek pişene kadar buzdolabına kaldırılır.
- Fırından alınan kekin üzerine yağlı kağıt serilir başka bir tepsi yardımıyla ters çevrilir. Altta kalan pişirme kağıdı dikkatlice çıkartılır. 2-3 dk kekin ilk sıcaklığı geçmesi beklenir.
- Hazırlanan kremşanti kekin tüm yüzeyine sürülür. Rulo şeklinde yağlı kağıt yardımıyla sarılır. En az 1 saat dolapta dinlendirilir.
- Sonrasında dilimleyip servis edebilirsiniz. Buzluğa da sık sık yapıp koyduğum tariflerdendir arkadaşlar. Sizler de koyabilirsiniz.
- Çıkardığınızda tazecik dondurmalı pasta kıvamında oluyor😋afiyetle❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder