8 Ağustos 2022 Pazartesi

Aşure Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı fasulye
  • 1,5 su bardağı nohut
  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı sari kuru üzüm
  • 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
  • 1 su bardağı doğranmış kuru incir
  • 2 su bardağı kırılmış ceviz
  • 5 su bardağı şeker

Süslemesi için;

  • Kavrulmuş ve beyaz susam
  • Antep fıstığı ve badem
  • Kuş üzümü

    Nasıl Yapılır?

  • Fasulye ve nohudu geceden ıslatın, aşure yapılacak gün düdüklüde suyunu değiştirerek haşlayın buğdayla beraber.
  • Ardından kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru inciri yıkayıp, doğrayıp, haşlayın.
  • Kaynadıktan sonra şekeri ve cevizleri ekleyin en az 15 dk daha kaynattıktan sonra dinlenmeye bırakın.
  • Kaselere pay edip, kuş üzümü, susam ve fıstık badem ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder