Malzemeler
- 1,5 su bardağı fasulye
- 1,5 su bardağı nohut
- 3 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı sari kuru üzüm
- 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
- 1 su bardağı doğranmış kuru incir
- 2 su bardağı kırılmış ceviz
- 5 su bardağı şeker
Süslemesi için;
- Kavrulmuş ve beyaz susam
- Antep fıstığı ve badem
- Kuş üzümü
Nasıl Yapılır?
- Fasulye ve nohudu geceden ıslatın, aşure yapılacak gün düdüklüde suyunu değiştirerek haşlayın buğdayla beraber.
- Ardından kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru inciri yıkayıp, doğrayıp, haşlayın.
- Kaynadıktan sonra şekeri ve cevizleri ekleyin en az 15 dk daha kaynattıktan sonra dinlenmeye bırakın.
- Kaselere pay edip, kuş üzümü, susam ve fıstık badem ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder