30 Ağustos 2022 Salı

Biber Turşusu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kiloya yakın biber
  • 2 baş sarımsak
  • Beyaz sirke (Kavanoz başına 1 çay bardağı)
  • Kaya tuzu (Kavanoz başına 1 yemek kaşığı)
  • Şeker (Kavanoz başına 1 tatlı kaşığı)
  • Limon tuzu (Kavanoz başına 2-3adet)
  • 1 tutam maydanoz

    Nasıl Yapılır?

  • Biberi iyice bol suyun altında yıkayalım. Ben sap kısımlarını koparmadım siz isterseniz koparabilirsiniz.
  • Sarımsakları sıcak su konulmuş kasenin içine koyalım 5dk bekletelim. Ardından doğrayalım.
  • Orta boy kavanozun içine biraz sarımsak koyalım. Üzerine bir miktar biber koyalım. Tekrar sarımsak ve biber koyup üzerine 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı şekeri, 2-3 tane limon tuzunu ve 1 çay bardağı sirke koyalım.
  • En sonundada bir miktar maydanoz ve sıcak su koyup temiz kullanılmamış kapak ile kavanozu kapatalım. Kavanozu iyice çalkalayalım. Serin bir yerde bekletelim.
  • 10 gün sonra dilerseniz tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder