Malzemeler
Pudingi için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından biraz eksik şeker
- 50 ml çiğ krema
- 2 paket petibör bisküvi
- 100 ml çiğ krema
- 50 gr çikolata
- 1 poşet kremşanti
- 1 su bardağı süt
Nasıl Yapılır?
- Tencereye sütü boşaltın, vanilya ve çiğ krema hariç bütün malzemeleri ekleyin iyice çırpın .
- Ocağın altını açın koyulaşana kadar karıştırarak pişirin .
- Kaynamaya başlayınca altını kapatın kenara alın ,içine vanilya ve krema ekleyip iyice çırpın. Topaklanma olursa blenderdan geçirin.
- Farklı kalıplar kullanabilirsiniz ben kelepçeli kalıp kullandım aynı sistem de yuvarlak tencerede kullanabilirsiniz
- İçine streç serip yuvarlak pasta elde edebilirsiniz.
- Sıra ile bisküvi dizip üzerine bir,iki kepçe puding gezdirip spatula ya da kaşıkla düzeltin puding bitene kadar bisküvi,puding sırasını takip edin üzerini strecle kapatın.
- Buzdolabında soğuduğunda önce üstteki streci açın üzerine servis tabağı kapatıp ters çevirin kalıbı ve streci çıkarın kremşanti sürün.
- Üzeri için çiğ kremayı ısıtın.
- İçine çikolatayı ekleyip sos kıvamına gelene kadar karıştırın ocaktan alın ara ara karıştırın .
- Koyu bir kıvama gelip soğuduğunda dikkatlice pastanın üzerine kaşıkla gezdirin.Buzdolabında dinlendirin sonra servis edin🍫.
Üzerindeki çikolata sos;
Üzerindeki beyaz krema;
Not; krema (yoksa kullanmayabilirsiniz, kremasız hali de hazır pudingten çok daha lezzetli bir muhallebi oluyor,krema tadını bir tık daha lezzetli hale getiriyor.
Kakaolu yapmak isterseniz bir buçuk yemek kaşığı kakao ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder