Malzemeler
- Yarim paket spagetti makarna
- 200 gr kıyma
Sosu için;
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarmisak
- 1 adet domates
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşiği biber salçasi
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığından az karabiber
- 1 çay kaşığından az kimyon
- 1/3 su bardağı makarnanın suyu
Nasıl Yapılır?
- Makarnaları haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra süzüyoruz. Makarnanın süzdüğümüz suyunu atmayıp 1 su bardağı kadar kenarı ayırıyoruz.
- Sarımsağı ve soğanı rengi değişene kadar kavuruyoruz, havucu rendenin küçük tarafında rendeleyip soğanın üzerine ilave ediyoruz. Biraz kavuruyoruz.
- Domatesimizi de rendeleyip salçamız ile birlikte ilave ediyoruz. Baharatlarımızı da ekledikten sonra makarnanın ayırdığımız suyunu da ilave edip biraz pişirmeye bırakıyoruz.
- Piştikten sonra sıcak sıcak servis ediyoruz. Dilerseniz makarnanın üzerine dökerek ya da sosun içine makarnaları ilave edip, karıştırarakta servis edebilirsiniz.
- Ben tenceredeki sostan biraz ayırdımı. Sonra tencerede kalan sosun içine makarnaları döküp, karıştırdım. Servis ederken de ayırdığım sostan makarnanın üzerine ekledim. Afiyet olsunn
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder