10 Ağustos 2022 Çarşamba

Günlerce Bayatlamayan Tırtıl Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım paket margarin + 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 4-4.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Benmari usülü eritilmiş çikolata
  • Hindistan cevizi, fındık, fıstık

     Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına tereyağ, yumurta, sıvı yağ, şeker, vanilya, kabartma tozu ve bir su bardağı unu alarak yoğuruyoruz. Hamur elimizden ayrılana kadar kalan unu azar azar ilave ederek yoğuruyoruz.
  • Hamuru ikiye bölüp bir kısmına kakao döküyoruz. Hamur elimizden ayrılıp kulak memesi kıvamına geldiğinde tırtıl kurabiye aparatıyla tepsimize hamuru sıkıyoruz. Bu tariften iki tepsi kurabiye çıkıyor.
  • Hazırlamış olduğumuz kurabiyeleri 170 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Kurabiyelerimiz pişip, soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya uçlarını batırıp fındık ve fıstığa buluyoruz. Çok lezzetli ve günlerce bayatlamayan bu tarifimi mutlaka denemelisiniz 🤗şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder