16 Ağustos 2022 Salı

Brownie Crumble Tarifi

 

Malzemeler

Alt tabanı için malzemeler

  • 110 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak fazla un
  • 1 paket vanilya

Brownie malzemeler

  • 90 gram tereyağ
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı sürme çikolata
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un

Crumble için malzemeler

  • 1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağından 2 parmak fazla şeker
  • 60 gram tereyağ (Buzdolabından çıkmış olsun, ne kadar soğuk o kadar iyi)

    Nasıl Yapılır?

  • Önce alt tabanını yapalım.Oda sıcaklığındaki tereyağ ve şeker bir kaba alınır ve çırpılır.
  • Sonra yumurta eklenir ve yeniden çırpılır.
  • En son un ve vanilya eklenip son kez düşük devirde çırpılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş küçük boy borcama yayılır ve buzdolabında bekletilir. Borcam ölçüm 20×28 gibi. Şimdi browniesini yapacağız.
  • Brownie yapılışı.Tereyağ, bitter çikolata ve sürme çikolata bir tencereye alınır ve eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır.
  • Sonra ocaktan alınır.
  • Ayrı bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  • Çırpılan karışımın içine çikolatalı karışım eklenir ve yeniden çırpılır.
  • En son un eklenip karıştırılır.
  • Dolapta bekleyen alt tabanın üzerine dökülür ve kenara alınır. Şimdi crumble yapacağız.
  • Son katman 🐥Crumble yapılışı.Un, şeker ve soğuk tereyağ bir tepsiye alınır ve parmak uçlarıyla yavaşça ufalanarak karıştırılır. Kum gibi olacak, çok sıkarak yaparsanız yapışır hamur kıvamına gelir. O yüzden dikkatli yapıyoruz.
  • Hazırlanan crumble katmanı brownie bin üzerine serpilerek yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakılır ve buzdolabına konur.
  • Buzdolabında da 1- 2 saat bekleyince tamamdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder