1 Ağustos 2022 Pazartesi

Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Bulamak için;

  • Pudra şekeri

     Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına toz şeker, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyelim, mikser yardımıyla şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Ardından yumurtanın bir tanesini ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
  • Yumurta tamamen karıştığında 2. yumurtayı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim, kaşık veya spatula yardımıyla karıştıralım.
  • Kıvam alan hamurumuzun üzerini streçleyelim, 1-1,5 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen hamurumuzun üzerindeki streç filmi çıkartalım, hamurdan kaşık yardımıyla alalım ve elimizde yuvarlayalım.
  • Yuvarladığımız hamuru bolca pudra şekerine batıralım, fırın tepsisine dizelim. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemleri sırası ile tekrarlayalım.
  • Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen çatlak kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder