Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
- 2 adet büyük şeftali
Nasıl Yapılır?
- Kekimiz için yumurta şeker güzelce el rondosuyla çırpılır.
- Çırpılan kek karışımına süt ,yağ ilave edilip yine çırpılır.
- Un ve kabartma tozu ,vanilya eklenip karıştırılır ve kenara alınır.
- Karemeli için yapışmaz tavaya 2 yemek kaşığı margarin koyularak eritilir ve eriyen margarine şeker ilave edilip sürekli karıştırılarak karemelize olması sağlanır ( ilk başta şeker pelte pelte oluyor korkmayın karemelize olduğunda rengi o peltelikte kayıp oluyor ).
- Hazırlanan karamel yuvarlak borcamın en altına dökülür.
- Karamelin üzerine şeftalilerimiz güzelce dilimlenir karamelin üzerine güzelce dizilir ve en üstüne kek karışımı dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180°derecelik fırında içi pişene kadar pişirilir.
- Pişen kekimiz soğumaya bırakılır ve bir tepsiyle üzeri kapatılıp ters çevirilir zaten çok çabuk çıkıyor ve kekimiz hazır. Deneyecek olanlara afiyet olsun
Şeftalili karemelli katmanı için :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder