1 Ağustos 2022 Pazartesi

Şeftalili Kek Tarifi

 

Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Şeftalili karemelli katmanı için :

    • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
    • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
    • 2 adet büyük şeftali

      Nasıl Yapılır?

    • Kekimiz için yumurta şeker güzelce el rondosuyla çırpılır.
    • Çırpılan kek karışımına süt ,yağ ilave edilip yine çırpılır.
    • Un ve kabartma tozu ,vanilya eklenip karıştırılır ve kenara alınır.
    • Karemeli için yapışmaz tavaya 2 yemek kaşığı margarin koyularak eritilir ve eriyen margarine şeker ilave edilip sürekli karıştırılarak karemelize olması sağlanır ( ilk başta şeker pelte pelte oluyor korkmayın karemelize olduğunda rengi o peltelikte kayıp oluyor ).
    • Hazırlanan karamel yuvarlak borcamın en altına dökülür.
    • Karamelin üzerine şeftalilerimiz güzelce dilimlenir karamelin üzerine güzelce dizilir ve en üstüne kek karışımı dökülür.
    • Önceden ısıtılmış 180°derecelik fırında içi pişene kadar pişirilir.
    • Pişen kekimiz soğumaya bırakılır ve bir tepsiyle üzeri kapatılıp ters çevirilir zaten çok çabuk çıkıyor ve kekimiz hazır. Deneyecek olanlara afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder