Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çimdik tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Toz şeker
- Tarçın
Nasıl Yapılır?
- Churros tarifi için öncelikle tereyağını derin bir tavaya alarak eritelim.
- Daha sonra suyu ekleyelim ve ısıtalım.
- Tuz ve unu da ekleyerek spatula yardımıyla hamuru kıvam alana kadar karıştıralım.
- Hazır olan churros hamurumuzu sıkma torbasına dolduralım. Ardından pişirme kağıdı üzerine hamurumuzdan sıkalım. Makasla hamurumuzu istediğimiz boyutlarda keselim.
- Tüm hamur bitene kadar bu şekilde şekillendirelim.
- Uygun bir tavanın içerisine bolca yağ alalım ve kızması için bekleyelim.
- Yağ kızdıktan sonra içerisine şekillendirdiğimiz churroslardan alalım ve çevirerek kızartalım.
- Kızaran tatlılarımızı kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
- Tüm tatlılarımızı kızarttıktan sonra geniş bir tabağa şeker alalım, kızaran tatlılarımızı şekere bulayalım. Dilerseniz şekerin içerisine tarçın ekleyip karıştırarak tarçınlı şekere de bulayabilirsiniz.
- Hazır olan churrosları yanında eritilmiş çikolata ya da süt reçeli ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder