8 Ağustos 2022 Pazartesi

Churros Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çimdik tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Toz şeker
  • Tarçın

     Nasıl Yapılır?

  • Churros tarifi için öncelikle tereyağını derin bir tavaya alarak eritelim.
  • Daha sonra suyu ekleyelim ve ısıtalım.
  • Tuz ve unu da ekleyerek spatula yardımıyla hamuru kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Hazır olan churros hamurumuzu sıkma torbasına dolduralım. Ardından pişirme kağıdı üzerine hamurumuzdan sıkalım. Makasla hamurumuzu istediğimiz boyutlarda keselim.
  • Tüm hamur bitene kadar bu şekilde şekillendirelim.
  • Uygun bir tavanın içerisine bolca yağ alalım ve kızması için bekleyelim.
  • Yağ kızdıktan sonra içerisine şekillendirdiğimiz churroslardan alalım ve çevirerek kızartalım.
  • Kızaran tatlılarımızı kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
  • Tüm tatlılarımızı kızarttıktan sonra geniş bir tabağa şeker alalım, kızaran tatlılarımızı şekere bulayalım. Dilerseniz şekerin içerisine tarçın ekleyip karıştırarak tarçınlı şekere de bulayabilirsiniz.
  • Hazır olan churrosları yanında eritilmiş çikolata ya da süt reçeli ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder