Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
İç harcı için:
- 300 gr kıyma
- 1 adet büyük soğan( ince ince rendelenmiş)
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı su
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Çiğ börek hamurunu yazdığım malzemeler ile bir kapta güzelce yogurun.
- Üzerini kapatıp yarım saat hamuru dinlendirin.
- Ayrı bir kapta kıymanın içine soğanı en ince küçük yeri ile rendeleyin.
- Soğandan çıkan suyu ile rendelenmiş soğanı kıymanın üzerine ilave edin tuz karabiber ve 1 çay bardağı su ile güzelce yoğurun.
- Hamurunuz yarım saat dinlendikten sonra ister küçük bezeler alın tek tek açın isterseniz de hamuru büyük bir şekilde açıp üzerine benim koyduğum gibi bir kase koyup yuvarlak şekiler kesin yuvarlak kestiğiniz hamurun üzerine.
- ( 1,5 -2 ) yemek kaşığı kadar kıyma koyun güzelce bir tarafının her yerine kıymayı sürün ve diğer tarafını ay şeklinde katlayın.
- İster elinizle güzelce bastırın ister çatalla yapın kapattığınız çiğ börekleri kızgın sıvı yağda çevire çevire güzelce kızarana kadar kızarttın sıcak sıcak servis edin afiyet olsun.(
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder