7 Ağustos 2022 Pazar

Klasik Tel Şehriye Çorbası Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 litre tavuk suyu veya 1 adet bulyon (bunlar yoksa normal sade su ilede olur)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Bir tutam taze maydanoz ince doğranmış
  • Tuz
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede sıvıyağını ve tereyağı eritip üzerine bir yemek kaşığı salça koyup kavurun.
  • Ardından bir yemek kaşığı un ilave edip devam kavurun.
  • Kavurduktan sonra 1 litre tavuk suyu ilave edin karıştırın.
  • Bir çay bardağı tel şehriyeyi ilave ettikten sonra kısık ateşte beş 6 dakika pişirin.
  • Son olarak ince ince doğranmış maydanozları ilave edin.
  • Çok hamur olmaması için beş 6 dakika sonra ocaktan alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder