Malzemeler
- 1 litre tavuk suyu veya 1 adet bulyon (bunlar yoksa normal sade su ilede olur)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Bir tutam taze maydanoz ince doğranmış
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede sıvıyağını ve tereyağı eritip üzerine bir yemek kaşığı salça koyup kavurun.
- Ardından bir yemek kaşığı un ilave edip devam kavurun.
- Kavurduktan sonra 1 litre tavuk suyu ilave edin karıştırın.
- Bir çay bardağı tel şehriyeyi ilave ettikten sonra kısık ateşte beş 6 dakika pişirin.
- Son olarak ince ince doğranmış maydanozları ilave edin.
- Çok hamur olmaması için beş 6 dakika sonra ocaktan alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder