10 Ağustos 2022 Çarşamba

Çikolatalı Soslu Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta beyazı (Sarılar üzerine)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket maya
  • 5 su bardağı un

Kreması için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Silme)
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 adet yumurta sarısı

İçi için;

  • Kahvaltılık çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru yapalım. Süt, şeker mayayı yoğurma kabına alalım üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirelim.
  • Kalan malzemeleri de ekleyelim ve son olarak kontrollü unu ekleyelim yoğurmaya başlayalım.
  • Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim hamurun üzerine kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  • O sırada kremayı hazırlayalım krema malzemelerini tencereye alalım karıştırıp ocağa bırakalım ocakta göz göz olana kadar çırpalım hazır olan kremayı soğumaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alalım eşit 13 parçaya bölelim.
  • Parçalar büyük gelirse 20 ye de bölebilirsiniz.
  • Böldüğümüz hamurları yuvarlayıp beze haline getirelim.
  • İlk beze yaptığımız hamuru alalım elimizle bastırarak açalım ortasına çikolata ekleyip kapatalım ve tepsiye alalım tüm hamurlara aynı şekili verelim tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerini örtelim 30 dakika kadar tekrar dinlendirelim iyice büyüyen hamurların üzerine yumurta sarısı ve sütü karıştırıp sürelim.
  • Son olarak hazır olan kremayı karıştırıp sıkma torbasının alalım sıkma torbasındaki kremayı poğaçaların üzerine güzelce sıkalım.
  • Hazır olan mayalımızı önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım altı üstü pişince fırından alalım ilk sıcağı geçen poğaçaların üzerine pudra şekeri dökelim ve servise hazır bu poğaça tarifini çok seveceksiniz 🥰 deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 💗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder