Malzemeler
- 3 adet yufka
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Sosu için; yumurta süt sıvı yağ ve tuzu bir kapta çırpalım, ardından içi için kaşar peynirini rendeleyelim, bir kaba beyaz peyniri ve maydanozuda ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra tavayı yağlayalım ve 1 yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde tavaya serelim ve geri kalan 2 yufkayı küçük parçalara ayıralım her bir kata koyduğumuz yufkalara sos sürelim.
- Yufkaların yarısını soslayıp tavaya koyduktan sonra iç malzemesini koyalım isterseniz tek kata değilde iki ayrı katada iç harcı koyabilirsiniz.
- Bütün yufkaları tavaya koyup sos sürdükten sonra dışta kalan yufkaları tavanın içine güzelce kapatalım kalan sosuda üzerine sürüp, ocağın küçük gözünde kısık ateşte pişirelim.
- Pişen tarafı ters çevirip diğer tarafı içinde tavaya yağ veya tereyağ koyalım ve böreğin diğer tarafınıda pişirelim her iki tarafıda nar gibi kızardıktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun
Arası için;
Pişirmek için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder