10 Ağustos 2022 Çarşamba

Çok Pratik Tavada Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Arası için;

    • Beyaz peynir
    • Kaşar peyniri
    • Maydanoz

    Pişirmek için;

    • 2 yemek kaşığı tereyağ
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

      Nasıl Yapılır?

    • Sosu için; yumurta süt sıvı yağ ve tuzu bir kapta çırpalım, ardından içi için kaşar peynirini rendeleyelim, bir kaba beyaz peyniri ve maydanozuda ekleyip karıştıralım.
    • Daha sonra tavayı yağlayalım ve 1 yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde tavaya serelim ve geri kalan 2 yufkayı küçük parçalara ayıralım her bir kata koyduğumuz yufkalara sos sürelim.
    • Yufkaların yarısını soslayıp tavaya koyduktan sonra iç malzemesini koyalım isterseniz tek kata değilde iki ayrı katada iç harcı koyabilirsiniz.
    • Bütün yufkaları tavaya koyup sos sürdükten sonra dışta kalan yufkaları tavanın içine güzelce kapatalım kalan sosuda üzerine sürüp, ocağın küçük gözünde kısık ateşte pişirelim.
    • Pişen tarafı ters çevirip diğer tarafı içinde tavaya yağ veya tereyağ koyalım ve böreğin diğer tarafınıda pişirelim her iki tarafıda nar gibi kızardıktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder