5 Ağustos 2022 Cuma

Çıtır Börek Tarifi

 



Malzemeler

  • 6 adet yufka

Yufkaların arasına sürmek için

  • 1 kutu krema
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • İç harcı için

    • Lor peyniri ve kaşar

    Sosu için

    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı su

      Nasıl Yapılır?

    • Uygun bir kabın içerisine sıvı yağ ,krema, maden suyu karıştırıp sosu hazırlanır.
    • Tezgahın üzerine yufkanın birtanesi açılır.
    • Üzerine sosdan sürülür.
    • Son bir yufka kalana kadar aynı işlem yapılır.
    • Son yufkayı serip sos dökmeyelim pizza dilimi şeklinde kesilir. Herbir parçaya geniş tarafına peynir koyup sarılır.
    • Bir gün dolapda bekletilir.
    • Geniş bir kaba sıvı yağ ve su karıştırıp börekleri her yerine gelecek şekilde batırılır.
    • Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir.
    • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder