5 Ağustos 2022 Cuma

Dondurma Tadında Fit Cheesecake Tarifi

 

Malzemeler

Tabanı için:

  • 1 çay bardağı yulaf ezmesi
  • 1 çay bardağı kuruyemiş ( fındık, ceviz, badem karışık)
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı hurma püresi kullandım (bal da olur tatlandırmak için)
  • Süt (kıvam için 3-5 yemek kaşığı)

Böğürtlenli kısım:

  • 1 avuç donuk böğürtlen
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı labne
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
  • Vişneli kısım:

    • 5-6 adet vişne
    • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
    • 1 yemek kaşığı bal

      Nasıl Yapılır?

    • Tabanı için gerekli olan tüm malzemeleri robottan çekelim kenara ayıralım.
    • Böğürtlenli kısım için: 1 gün öncesinden dondurmuş olduğumuz böğürtleni, süzme yoğurt, bal labne ve hindistan cevizi tozuyla beraber hepsini pürüzsüz olana dek çekelim.
    • Vişneli kısım için: vişne, süzme yoğurt ve balı karıştıralım.
    • Hazırlanışı🌈Buzdolabı poşetini açıp bowl kasesine yerleştirelim.
    • Öncelikle taban için yaptığımız karışımı ekleyip kaşıkla düzleyin.
    • Ardından böğürtlenli dondurmayı ve üzerine de vişneli karışımı ekleyelim dondurucuya atalım.
    • 2-3 saat sonra dondurma kısmı donunca hemen yiyebilirsiniz. Ara öğünde – kahve ile beraber de harika oluyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder