Malzemeler
Tabanı için:
- 1 çay bardağı yulaf ezmesi
- 1 çay bardağı kuruyemiş ( fındık, ceviz, badem karışık)
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı hurma püresi kullandım (bal da olur tatlandırmak için)
- Süt (kıvam için 3-5 yemek kaşığı)
Böğürtlenli kısım:
- 1 avuç donuk böğürtlen
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
- 5-6 adet vişne
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı bal
Nasıl Yapılır?
- Tabanı için gerekli olan tüm malzemeleri robottan çekelim kenara ayıralım.
- Böğürtlenli kısım için: 1 gün öncesinden dondurmuş olduğumuz böğürtleni, süzme yoğurt, bal labne ve hindistan cevizi tozuyla beraber hepsini pürüzsüz olana dek çekelim.
- Vişneli kısım için: vişne, süzme yoğurt ve balı karıştıralım.
- Hazırlanışı🌈Buzdolabı poşetini açıp bowl kasesine yerleştirelim.
- Öncelikle taban için yaptığımız karışımı ekleyip kaşıkla düzleyin.
- Ardından böğürtlenli dondurmayı ve üzerine de vişneli karışımı ekleyelim dondurucuya atalım.
- 2-3 saat sonra dondurma kısmı donunca hemen yiyebilirsiniz. Ara öğünde – kahve ile beraber de harika oluyor.
Vişneli kısım:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder